STICHTING HET VERGETEN KIND OMRINGT HET BINNENHOF MET SUPPORTSJAAL

28 maart 2018

Het Plein en de straten rondom het Binnenhof zijn vandaag letterlijk omringd door een vrolijke 10-kilometer lange supportsjaal van Het Vergeten Kind. Met deze ludieke actie vraagt de Stichting aandacht voor een serieus onderwerp: een jeugdzorgbeleid waarbij het belang van het kind voorop staat en er geluisterd wordt naar hun verhalen. De sjaal, met lieve berichten erop zoals ‘Je mag er zijn’, ‘kom op, hou vol’, ‘Geloof in jezelf’, is tot stand gekomen vanuit de jaarlijkse campagne, gestart tijdens de Week van het Vergeten Kind. De Stichting riep heel Nederland op om een lief bericht in te sturen voor de 100.000 kwetsbare kinderen. Hier is vervolgens de langste supportsjaal van Nederland van gemaakt.

Het Vergeten Kind Slotevent Den Haag

FEESTELIJKE AFSLUITING

Vandaag sloot Het Vergeten Kind de campagne af met een feestelijk slotevenement op het Plein in Den Haag. Ambassadeur van de Stichting; Jamai Loman, onthulde dat de supportsjaal precies 10,123 km lang is geworden. Ook werd duidelijk dat niet alleen het publiek de kinderen een warm hart toe wenst, ook politici en beleidsmakers lieten een lief bericht voor de kinderen achter: ‘Er is altijd iemand die je ziet.’ zegt Voorzitter van de VNG Jantine Kriens, ‘Ik luister naar je’, zegt Kinderombudsman Margrite Kalverboer. En woordvoerder Jeugdzorg van D66 Rens Raemakers laat de kinderen weten dat ‘er mensen zijn die om je geven en willen helpen. Altijd’. Het Vergeten Kind vraagt met deze actie ook de recent gekozen lokale politici om te luisteren naar deze oproep. Partijleider van de SP, Lilian Marijnissen: "Complimenten aan Het Vergeten Kind voor de zichtbaarheid van de actie. De sjaals zijn overal te zien en in de Tweede Kamer wordt er dan ook volop over gepraat. Wij gaan niet rusten totdat elk kind de zorg en aandacht krijgt die het verdient."
Het Vergeten Kind Slotevent optreden Thierry.jpg

SJAAL VOOR SJAAL

Uiteindelijk werd het tijd voor HET moment van de middag; het doorknippen van de 10-km lange supportsjaal. De ambassadeurs Natasja Froger, Jamai Loman, Babette van Veen en vriend van de Stichting Jandino Asporaat en de jongerenraad van de Stichting ‘The Unforgettables’ knipten de sjaal met een grote schaar door. Alle 7.565 losse sjaals worden uiteindelijk uitgereikt aan kwetsbare kinderen die dit gebaar van aandacht zo hard nodig hebben.

Het Vergeten Kind Supportsjaal Den Haag.jpg

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner