Edino van Dorsten nieuwe ambassadeur van Het Vergeten Kind

19 november 2022

Edino_HeppieFactory.png

Onder luid gejuich van vele tientallen kinderen is Edino van Dorsten op 19 november officieel benoemd tot Ambassadeur van Het Vergeten Kind. Van collega ambassadeur Jamai kreeg hij een Hartenhuis opgespeld tijdens Heppie Factory, een evenement van Het Vergeten Kind waar plezier en ontdekken centraal staan. Als nieuwe ambassadeur knutselde Edino tijdens Heppie Factory aandachtig met een van de aanwezige kinderen. 

Edino is een van de ‘Kinderen van Ruinerwold’. Het gezin dat jarenlang in het geheim en ongeregistreerd leefde, werd wereldnieuws toen de oudste vier kinderen, waaronder Edino, hun verhaal deden in de gelijknamige documentaire. Edino wil door het inzetten van zijn eigen ervaringen een positief rolmodel zijn voor kinderen die ook opgroeien in een gezin met heftige problemen.

“Ik weet hoe het is om op te groeien in een gezin waar veel spanningen zijn, waar je altijd op je hoede moet zijn en gestraft worden bij het dagelijks leven hoorde. Zo opgroeien vormt je en doet wat met je zelfbeeld. Ik kan het verleden niet veranderen, maar ik laat het niet mijn toekomst bepalen. En dat wil ik meegeven aan de kinderen die nu opgroeien in gezinnen waar het niet fijn is. Dus geef de moed niet op, het wordt beter!”, aldus Edino van Dorsten. 
 

Inspiratie voor kinderen

“Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. We strijden ervoor dat al deze kinderen zich niet langer vergeten voelen. Dat ze de aandacht krijgen die ze nodig hebben om zich positief te ontwikkelen en hun eigen plek in de maatschappij te vinden. We zijn heel blij dat Edino van Dorsten zich als ambassadeur aan ons heeft verbonden. Zijn persoonlijke verhaal en optimistische blik op de toekomst zijn een inspiratie voor veel kinderen,” aldus Margot Ende, directeur van Het Vergeten Kind. 

 

Heppie Factory

Heppie Factory is een dag boordevol bijzondere workshops en activiteiten voor, in totaal, 500 kinderen vanaf 6 jaar. Bij Heppie Factory draait het om onbezorgd plezier maken en het ontdekken van nieuwe activiteiten en talenten bij de verschillende workshops. En dat allemaal in een toffe loods waar van alles te beleven en vooral te doen is voor de kinderen. 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner