LEGO MASTERS KERSTSPECIAL IN HET TEKEN VAN HET VERGETEN KIND

07 december 2020

RTL en Het Vergeten Kind komen samen tijdens de LEGO MASTERS Kerstspecial op 26 december in actie voor de bouw van Hotel Heppie Veluwe. Kom met ons in actie en draag ook je steentje bij!

Op tweede kerstdag gebeurt er iets bijzonders in de studio van LEGO MASTERS. Vijf duo’s van Bekende Nederlanders betreden de BRICKSHOP om te gaan bouwen aan een uitdagende opdracht. Onder de wervende leiding van Ruben Nicolai en het jurerende oog van BRICKMASTER zullen ze al hun creativiteit, technische kennis en fantasie in moeten zetten om het beste steentje bij te dragen aan een inspirerend bouwwerk. 

Fien Vermeulen en Fernando Halman, Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels, Heleen van Royen en Bart Meeldijk, Moïse Trustfull en Kaj van der Voort en ook Emma Deckers en Christiaan Bauer stropen de mouwen op om te gaan bouwen tijdens deze actie avond. Daarmee vragen zij, tijdens deze avond, aandacht voor een bijzondere donateursactie van Stichting Het Vergeten Kind voor de bouw van Hotel Heppie Veluwe: draag je steentje bij! 

Als inspiratie voor het Heppie fantasiehotel hebben een aantal kinderen, die een moeilijke kindertijd doormaken, tekeningen gemaakt over hoe het hotel in hun dromen eruit zou moeten komen te zien. Gaat het de duo’s lukken om deze tekeningen tot leven te wekken? Welk duo heeft de beste LEGO skills? En wie gaan naar huis met de eeuwige roem?  

Natasja Froger, ambassadeur van Het Vergeten Kind, vertelt waarom Hotel Heppie zo belangrijk is:
“Elk kind verdient het om even onbezonnen kind te zijn; daarom ben ik ook ambassadeur van Het Vergeten Kind. Bovendien is het voor deze kinderen heel belangrijk om omringd te worden door kinderen die op een bepaalde manier ‘hetzelfde’ zijn als zij. Ze hebben het allemaal moeilijk op hun eigen manier; maar het zijn natuurlijk gewoon kinderen. Op een Heppie Vakantie of Weekend krijgen ze de aandacht die ze verdienen, zien ze elkaar en voelen ze dat zij er ook mogen zijn. Ze kunnen vriendjes maken, krijgen zelfvertrouwen en dat nemen ze ook weer mee naar hun ‘gewone’ leven.”

Kerst2020_campagnebeeld

WAAROM WE EEN TWEEDE HOTEL HEPPIE WILLEN BOUWEN

Het eerste Hotel Heppie staat in Mierlo en is sinds de opening in 2012 een daverend succes, met steeds volgeboekte vakanties en weekenden. Hierdoor staan er veel kinderen op de reservelijst, terwijl wij hen ook een fijne, onbezorgde tijd willen bieden. Daarom is een tweede Hotel Heppie nodig. Het hotel komt te staan op de Veluwe, waardoor het ook beter bereikbaar is voor kinderen uit het westen en noorden van het land. Met de komst van Hotel Heppie Veluwe kunnen 2.430 kinderen per jaar laten genieten van een Heppie Vakantie!

Kijk je mee? LEGO MASTERS Kerstspecial is op zaterdag 26 december te zien om 20.00uur bij RTL 4. 

DRAAG OOK JE STEENTJE BIJ

 

LEGO Masters © 2020 The LEGO Group. LEGO, the LEGO logo, LEGO Masters, the Minifigure figurine, and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO Group

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner