Mirthe vertelt haar ervaring als vrijwilliger

Mirthe is al 9 jaar een enthousiaste vrijwilliger voor Het Vergeten Kind. Ze werd een aantal jaar geleden geïnspireerd door het televisieprogramma dat destijds gemaakt is over de Heppie Vakanties & Weekenden (De Frogers: Helemaal Heppie). De verhalen van de kinderen en de gedachte achter de vakanties maakten enorm veel indruk op haar en sindsdien is haar hart gestolen. 

“De aantal jaren dat ik vrijwilliger ben voor Het Vergeten Kind zegt denk ik al genoeg. Ik vind het een fijne organisatie, waar zaken voor vrijwilligers goed geregeld zijn en de betrokkenheid groot is. Er is ruimte om je kwaliteiten in te zetten, maar zeker ook om van elkaar te leren. De afgelopen jaren als vrijwilliger heb ik zoveel geleerd van medevrijwilligers over de omgang met de doelgroep volgens het Klimaat van Aandacht. Dit komt nu nog dagelijks van pas in mijn huidige werk. De combinatie van mij kunnen inzetten voor een doelgroep die de aandacht verdient, zelf altijd weer iets nieuws kunnen leren en heel veel plezier maken met de kinderen en medevrijwilliger maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk!”

Heppie Vrijwilliger Mirthe - Heppie vakanties en weekenden - Het Vergeten Kind.jpg

“Kiezen tussen al deze fantastische momenten is dan ook onmogelijk. Ik geniet het allermeest als ik allemaal stralende kindergezichtjes zie. Ze krijgen bij de Heppie Vakanties & Weekenden echt de kans om hun zorgen te vergeten en zichzelf te zijn. Dat is waar het om draait. Het zijn dan ook de mooiste momenten wanneer je bij een kind de trots en het groeiende zelfvertrouwen ziet nadat het een activiteit heeft gedaan die het kind in eerste instantie niet durfde. De rust die een kind kan vinden om zichzelf te zijn door de veiligheid en positieve benadering die we bieden. Vol trots en enthousiasme vertel ik dan ook aan iedereen die er geïnteresseerd in is over dit bijzondere vrijwilligerswerk. Maar vooral over wat dit werk voor positief effect heeft op de kinderen en jongeren.”

Word vrijwilliger

Wil jij ook net zoals Mirthe vrijwilliger worden tijdens onze Heppie Vakanties en Weekenden? Meld je dan nu aan!

Word Heppie vrijwilliger

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner