Jörgen RAYMANN

Jörgen was als kind altijd gefascineerd door het fenomeen televisie. Zijn allereerste vakantiebaantje was op dertienjarige leeftijd bij de STVS, de nationale zender van Suriname. Op zijn zeventiende presenteerde hij zijn eerste televisiequiz in Suriname. Nadat de cabaretavonden in zijn restaurant in Suriname een succes bleken, werd hij gevraagd om een oudejaarsprogramma te maken voor de Surinaamse televisie. Het maken van tv beviel hem zo goed, dat hij besloot hier meer mee te willen doen. In 1998 kwam Jörgen met zijn theatershow naar Nederland. Tijdens deze toer werd hij benaderd door de NPS (huidige NTR) met de vraag of hij auditie wilde doen voor een nieuwe televisieprogramma, dat geproduceerd zou worden door Men at Work TV Produkties. Na een auditie en een proefopname werd hij presentator van ‘The Comedy Factory’. Toen Jörgen in 2001 naar Nederland verhuisde, kreeg hij het aanbod om een late night programma voor NTR te maken, ‘Raymann is laat!’. In 2009 werd hij mede-eigenaar van Men at Work TV Produkties.

Jörgen is al meer dan tien jaar ambassadeur bij Unicef. Toen Jörgen een aantal jaar geleden in gesprek kwam met Dinand Woesthoff, de oprichter van Het Vergeten Kind, over de problematiek rondom de 40.000 uit huis geplaatste kinderen in Nederland, schrok hij daar enorm van! Jörgen wilde ook iets betekenen voor deze kinderen en werd zodoende vriend van Het Vergeten Kind. Hij zet zich vol liefde in voor kwetsbare kinderen, bijvoorbeeld als Kerstman!

Jorgen Raymann

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner