JANDINO ASPORAAT

Jandino is geboren op Curaçao, net als zijn zusje en twee broertjes. Op zijn elfde verhuisden ze naar Nederland, zij kwamen terecht in de Rotterdam-Zuid. Het was een moeilijke tijd voor hem. Zijn moeder kreeg het, na een paar maanden in Nederland, heel erg zwaar en moest worden opgenomen. Ondanks dat het een moeilijke tijd was, heeft Jandino er ook veel van geleerd. Hij leerde om voor zichzelf op te komen en hij heeft moeten vechten voor zijn toekomst, want als híj dit niet deed, dan zou niemand het doen.

Jandino behaalde zijn vmbo-diploma en ging aan het werk als klusser in de bouw. In 2002 kwam hij bij Young Stage terecht, een Rotterdamse theatergezelschap dat voorstellingen speelt door heel het land. Jandino maakte in 2006 zijn eerste cabaretprogramma, 'Antilliaanse pot'. Dit was direct een succes! Hij maakt zijn eerste tv-debuut in het programma van Jörgen Raymann en in 2011 kreeg hij zijn eigen programma, 'De Dino Show'. Vanaf 2013 is hij naast zijn show ook bij RTL te zien als panellid bij ‘Wie ben ik’, als presentator bij ‘Alles mag op vrijdag’ en ook weer als presentator bij ‘Dance Dance Dance’.

In 2014 opende Jandino zijn eigen kledingwinkel in Delft, 'Dinmar'. In 2017 werd er een tweede vestiging geopend in Amsterdam. Jandino tourde in 2015 door het land met zijn theatervoorstelling ‘Hoe dan ook’. Daarnaast speelde hij vijf rollen in de film Bon Bini Holland. Hij is al twintig jaar samen met zijn jeugdliefde Shirley. Hij heeft twee kinderen, Elijah en Amy-Lee. Na het behalen van zijn eerste droom: ‘Het spelen in een uitverkochte De Kuip’, is Jandino bezig met het verwezenlijken van zijn tweede droom; het vervolg van Bon Bini Holland 2.

Jandino is als vriend van de stichting regelmatig op het podium van Het Vergeten Kind tijdens evenementen en activiteiten en tijdens trainingsweekenden van The Unforgettables.

Jandino en The Unforgettables

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner