dolores leeuwin

De in 1970 geboren Utrechtse danste als kind al heel graag. Ze begon met jazzballet en klassiekballet, later gevolgd door streetdance. Vanaf haar veertiende danste zij ook mee in televisieshows en theaterproducties voor onder meer Peugeot en Sebastian. Dolores is haar carrière begonnen bij Teleac/NOT op de afdeling personeelszaken, maar dat had ze na twee jaar wel gezien. Ze ging er wat klussen achter de schermen doen en sinds eind 2001 ook voor de schermen.

Dolores ging voor het eerst aan de slag als presentatrice bij het kinderprogramma ‘Het Klokhuis’. Daar voelde ze zich als een vis in het water. Het mooie van dit programma vond zij dat ze lekker zichzelf mocht zijn en dingen mocht doen die ze altijd graag al wilde doen. Vanuit ‘Het Klokhuis’ heeft ze uitstapjes gemaakt naar programma’s als ‘Knoop in je Zakdoek’ en ‘Hoe?Zo!’. Daarnaast deed ze eenmalige televisieklussen en losse opdrachten in het land.

Dolores maakte in januari 2016 voor het eerst kennis met Het Vergeten Kind via een vriend van haar, Juvat Westendorp (ambassadeur van Het Vergeten Kind). Ze zag bij hem een filmpje voorbij komen van Het Vergeten Kind en ze vond het zo tof om te zien wat de stichting doet. Ze krijgt er super veel energie van om een dag met kinderen op te mogen trekken en daarom is Dolores een bekend gezicht bij Het Vergeten Kind. Zo presenteerde ze het symposium 'Stop de Carrousel' en las ze voor bij een opening van een Tovertuin in Almere.

Dolores en The Unforgettables

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner