babette van veen

Babette van Veen heeft aan de Kleinkunstacademie gestudeerd in Antwerpen. In 1990 werd ze bij het Nederlandse publiek vooral bekend door haar rol als Linda Dekker in ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ (GTST). Babette speelde de rol van Linda Dekker in ‘GTST’, van 1990 tot 1998. In deze tijd scoorde ze samen met Guusje Nederhorst en Katja Schuurman een nummer 1 hit, ‘Ademnood’, als Linda, Roos en Jessica. Hierna volgden nog een aantal hitsingles en een album. Na drie jaar werd de succesvolle groep opgeheven.

Ook heeft Babette diverse kleinere rollen gespeeld, zowel in films als in enkele televisieseries, waaronder ‘Baantjer.’ In 1999 regisseerde haar vader de film ‘Nachtvlinder’, waarin ze meespeelt, samen met onder andere Karin Bloemen en Ramses Shaffy. Ook meespelen in musicals en theatervoorstellingen staan op Babette's cv, maar haar hart gaat het meeste uit naar haar passie: zingen! Babette zingt graag, onder begeleiding van een bigband, liedjes afkomstig uit de jaren ‘40. Zo bracht ze ook haar soloalbum ‘Winter’ uit. Tijdens ‘Dancing on Ice’ liet Babette zien dat schaatsen ook tot een van haar talenten behoort, net zoals schrijven. In 2018 kwam haar eerste kinderboek uit, 'Prinses Leentje & de weg naar het hart'. Voor Het Vergeten Kind maakte ze ook een lied, 'Kleine Strijder':

Babette raakte betrokken bij Het Vergeten Kind omdat Guusje Nederhorst een goede vriendin van haar was. Toen Dinand, de man van Guusje, ter nagedachtenis Het Vergeten Kind (toen nog Guusje Nederhorst Foundation) oprichtte, was het een logische keuze om ambassadeur te worden. 

Babette van Veen

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner