maak kennis met vriend dolores leeuwin

"Ik vind dat ieder kind gezien moet worden en liefde moet krijgen. En als je het als kind niet kan krijgen van de persoon van wie je het moet krijgen, dan moeten we elkaar een beetje helpen."

Dolores is haar carrière begonnen bij Teleac/NOT, maar Nederland leerde haar kennen als presentatrice bij het kinderprogramma ‘Het Klokhuis’ (2001-2015). Vanuit ‘Het Klokhuis’ heeft ze uitstapjes gemaakt naar programma’s als ‘Knoop in je Zakdoek’ en ‘Hoe?Zo!’ In het laatste programma zagen we dat Dolores een natuurlijke nieuwsgierigheid heeft naar allerlei ingewikkelde onderwerpen. De vraag ‘Hoezo?’ stelt Dolores zichzelf overigens ook regelmatig. Vooral als ze onrecht en ongelijkheid ervaart. De vraag stellen is ‘m ook deels willen beantwoorden. Dat doet Dolores door zonder oordeel naar een onderwerp te kijken, niet af te gaan op eerste indruk of uiterlijkheden en bij te dragen aan een positieve discussie. Dolores presenteerde het Sinterklaasjournaal van 2012 - 2015. In 2016 stopte ze vanwege het gebrek aan voortrekkersrol in de discussie rond Zwarte Piet.

Dolores en The Unforgettables

In januari 2016 maakte Dolores voor het eerst kennis met Het Vergeten Kind via een vriend van haar, Juvat Westendorp (ambassadeur van Het Vergeten Kind). Dolores presenteerde voor Het Vergeten Kind in 2017 het symposium ‘Stop de carrousel’ en verzorgt als geliefde vakkracht diverse workshops op de trainingsdagen van ‘The Unforgettables’, de jongerenraad van de stichting.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner