structurele verbetering

vanuit pijler 2 Structurele verbetering onderneemt het vergeten kind initiatieven om de situatie van kwetsbare kinderen in Nederland duurzaam en structureel te verbeteren zoals beleidsbeïnvloeding, onderzoek en zorginnovatie. 

Elk jaar organiseren we van 29 januari tot en met 4 februari de Week van Het Vergeten Kind. In deze Week plaatsen we een urgent probleem op de maatschappelijke en politieke agenda. Vervolgens stellen we alles in het werk om dat probleem op te lossen. Elk jaar kiezen we een ander hoofdthema, maar we laten het vorige thema pas los als de situatie daadwerkelijk duurzaam is verbeterd.

Overhandiging petitie 2017

Zorginnovatie

De kwaliteit van de hulpverlening staat onder druk door de bezuinigingen en problemen rondom de decentralisatie van de zorg. Het Vergeten Kind wil actief laten zien hoe de zorg voor kwetsbare kinderen, met de geldende lokale zorgbudgetten, beter ingericht kan worden. Een van onze projecten hierin is het Heppie t(H)uis. In 2018 openen wij in de gemeente Mierlo een huis waar acht kinderen permanent kunnen wonen. Een eigen leefgroep-plus waar we door het gedrag van het kind heen kijken en de zorg afstemmen op wat het kind nodig heeft.

onze programma's Heppie t(H)uis week van het vergeten kind

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner