pijler 2 structurele verbetering

Met pijler 2 'Structurele verbetering' ondernemen we initiatieven om de situatie van kwetsbare kinderen in Nederland duurzaam en structureel te verbeteren. Daarnaast helpen wij deze kinderen door diverse activiteiten en projecten te organiseren die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen, dit is pijler 1 van ons programma.

Beleidsbeïnvloeding en bewustwording
Elk jaar organiseren we de Week van Het Vergeten Kind van 29 januari tot en met 4  februari. In deze Week plaatsen we een urgent probleem op de maatschappelijke en politieke agenda. Vervolgens stellen we alles in het werk om dat probleem op te lossen. Elk jaar kiezen we een ander hoofdthema, maar we laten het vorige thema pas los als de situatie daadwerkelijk duurzaam is verbeterd. In 2017 is het thema: alle kinderen in de vrouwen- en maatschappelijke opvang hebben recht op goede opvang en deskundige begeleiding.

Zorginnovatie
De kwaliteit van de hulpverlening staat onder druk door de bezuinigingen en problemen rondom de decentralisatie van de zorg. Het Vergeten Kind wil actief laten zien hoe de zorg voor kwetsbare kinderen, met de geldende lokale zorgbudgetten, beter ingericht kan worden. Een van onze projecten hierin is het Heppie (t)Huis. In 2018 openen wij in de gemeente Mierlo een huis waar acht kinderen permanent kunnen wonen. Een eigen leefgroep-plus waar we door het gedrag van het kind heen kijken en de zorg afstemmen op wat het kind nodig heeft.

terug naar ons werk Onze missie help ons mee

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner