Panna cotta recept

Maak een toet waar je goed mee doet
Panna cotta is een heerlijk dessert voor het kerstdiner 2018. En jij kunt het maken met de recepten van meester patissier Hidde de Brabander in je hand! Wij vroegen Hidde om zijn mooiste recepten met jullie en ons te delen. Het resulteerde in een receptenboekje vol toetjes voor de kerst, waaronder een heerlijke panna cotta. Maak deze kerst ook een toet waar je goed mee doet en geniet van een heerlijk dessert en een goed verhaal aan tafel.

Kokos panna cotta met chocolade crumble

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die opgroeien in gezinnen waar een lekker kersttoetje niet vanzelfsprekend is. Rafael, lid van onze jongerenraad, komt uit zo’n gezin. Panna cotta is zijn lievelingstoetje, maar dat stond vroeger met kerst helaas niet op tafel. Rafael hierover:

“Vorig jaar heb ik voor het eerst een echt kerstdiner bereid voor mijn moeder, zus en halfbroer. Vier gangen, met deze panna cotta als dessert. Het is mijn eigen recept dat ik ontwikkelde tijdens mijn koksopleiding. Van mijn achtste tot mijn zeventiende heb ik in verschillende jeugdzorginstellingen gewoond. Thuis ging het niet meer, waardoor ik in een crisisopvang terechtkwam. Normaal zit je daar maximaal een jaar. Ik verbleef er vier jaar. Ik voelde me machteloos, verdrietig, alleen. Op mijn tiende werd ik zelfs depressief. Kerst was een van de lichtpunten in die tijd. Het was het moment waarop ik thuis bij mijn moeder kon zijn. Zij had het niet breed, waardoor we met kerst meestal gewoon aardappelen of pasta aten. Maar kerst was wel speciaal, omdat we die dag allemaal thuis waren.”

 “Doordat ik de koksopleiding doe en een bijbaan heb, kon ik vorig jaar eindelijk een echt kerstdiner bereiden voor mijn familie. Dit jaar moet ik waarschijnlijk werken met de kerstdagen, maar ik heb mijn moeder al beloofd dat we na alle drukte ons eigen kerstfeestje vieren. Je kunt altijd een moment creëren om samen te eten, dat hoeft niet alleen met kerst.”

Zo ontvang je het panna cotta recept

Help ons om kinderen zoals Rafael een fijne kerst te bezorgen en vraag het receptenboek vandaag nog aan. In het gratis boekje vind je dit recept voor panna cotta, maar ook recepten voor cup cakes, eetbare kerstballen en een chocolade lavacake! Alle recepten zijn bedacht onder leiding van Hidde de Brabander, meester patissier, bekend van 24Kitchen.

gratis receptenboekje

Bedrijven

Lever samen met medewerkers en/of klanten een maatschappelijke bijdrage aan Het Vergeten Kind.

Steun ons

kerken

Werk met ons samen aan een wereld van gerechtigheid en verdraagzaamheid.

Lees hoe

Opheffen stichting

Doneer het batig saldo van uw opgeheven stichting om de zorg van kwetsbare kinderen in Nederland duurzaam te verbeteren.

Lees hoe 

Serviceclubs

Ben jij lid van een Serviceclub en is het jullie maatschappelijke missie om het verschil te maken voor kwetsbare kinderen?

STEUN ALS SERVICECLUB

Wall of Thanks

Wij zijn alle organisaties die aan ons gedoneerd hebben ontzettend dankbaar. Zie daarom onze Wall of Thanks.

Lees meer 

Vermogensfondsen

Investeer in innovatieve projecten die de zorg voor kwetsbare kinderen in Nederland duurzaam verbeteren.

STEUN ALS VERMOGENSFONDS

Loterijen

De VriendenLoterij is al jarenlang partner van Het Vergeten Kind.

Lees meer