nalaten aan kwetsbare kinderen in nederland.

Wij proberen een positieve bijdrage te leveren aan het leven van deze kwetsbare kinderen. Dit kunnen we niet alleen. Help je mee?​

Elk kind moet zich kind kunnen voelen, zich kunnen ontwikkelen en volwaardig mee kunnen doen met de maatschappij. Door Het Vergeten Kind op te nemen in jouw testament draag je bij aan deze missie. Met jouw nalatenschap zorg jij ervoor dat wij onze activiteiten kunnen voortzetten en dat een kind echt weer kind kan zijn. Zo geeft jij kwetsbare kinderen in Nederland een betere toekomst, ook als je er niet meer bent. 

Jouw testament
Heb je weleens nagedacht over jouw testament? In een testament leg je vast wat je aan wie wilt nalaten na jouw overlijden. Je kunt dit helemaal zelf bepalen en vastleggen. Een van de mogelijkheden is om na te laten aan een goed doel. Je kunt ervoor kiezen om Het Vergeten Kind op te nemen in jouw testament als legaat of als erfstelling. Op de website www.testamenttest.nl kun je zelf testen wat het beste bij jou past.

Notaris 
Een notaris helpt je om jouw wensen in kaart te brengen omtrent jouw nalatenschap en om het testament samen met jou op te stellen. Ook kun je bij de notaris terecht voor juridische vragen. Kijk op www.notaris.nl om een notaris bij jou in de buurt te vinden. 

Nalaten aan Het Vergeten Kind
Wil jij ons meehelpen om kinderdoelen te verwezenlijken? Neem Het Vergeten Kind dan op in jouw testament. Andere mogelijkheden om ons te helpen zijn: schenken en doneren. Wil je ons steunen met tijd? Word vrijwilliger of start een actie

Meer weten?

Het opmaken of wijzigen van jouw testament is een weloverwogen keuze. Misschien heb je hierover nog vragen of wil je meer weten. Neem contact op met Suzanne via suzanne@hetvergetenkind.nl of telefonisch via 085 065 3450.  

Bedenk wie je tot erfgenaam wilt benoemen. Ook kun je overwegen of je legaten in jouw testament wilt opnemen. Een legaat is een vast deel van jouw erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille of een bepaald bedrag.

Een executeur regelt de afwikkeling van jouw nalatenschap na jouw overlijden. Dit kan bijvoorbeeld een goede vriend of een notaris zijn. Is Het Vergeten Kind jouw enige erfgenaam? Dan kun je ons ook tot executeur benoemen. De benoeming is alleen rechtsgeldig als dit is vastgelegd in jouw testament. Benoem je geen executeur? Dan moeten jouw erfgenamen in overleg jouw nalatenschap afwikkelen.

Om jouw testament op te stellen maak je een afspraak met een notaris. Op www.notaris.nl vind je een notaris bij jou in de buurt. Je bespreekt jouw wensen, de notaris licht de juridische aspecten toe en je kunt met al jouw vragen bij de notaris terecht. Vervolgens maakt de notaris een concept-testament die je thuis rustig kunt nalezen. Zijn jouw wensen goed omschreven? Dan maak je een vervolgafspraak om het testament te ondertekenen.

De notaris laat het testament registreren in het landelijk Centraal Testamenten Register. Zo kan jouw testament na jouw overlijden door elke notaris in Nederland worden opgevraagd. En wat fijn is: je kunt jouw testament op elk moment laten wijzigen.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner