nalaten aan kwetsbare kinderen in nederland.

Wij proberen een positieve bijdrage te leveren aan het leven van kwetsbare kinderen in nederland. Dit kunnen we niet alleen. Help je mee?​

DaanHet is niet gemakkelijk om te beslissen wat jij wilt nalaten en aan wie wanneer je er niet meer bent. Misschien vind jij het belangrijk dat ook na jouw overlijden jouw idealen worden verwezenlijkt. Kies er dan voor om Het Vergeten Kind op te nemen in jouw testament, dan draag jij ook na jouw overlijden bij aan een betere wereld. Nalaten kan op twee manieren, als erfgenaam of als legaat. Dit leg je vast in jouw testament, een eigen codicil (verklaring) is  niet voldoende. 

Testament

In een testament leg je vast wat je aan wie wilt nalaten na jouw overlijden. Dit bepaal je zelf en een van de mogelijkheden is om na te laten aan een goed doel zoals Het Vergeten Kind. Dit kan geld zijn maar het is ook mogelijk om spullen (inboedel, sieraden), een huis of een aandelenportefeuille na te laten. Het Vergeten Kind staat bij de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voordeel hiervan is dat er geen belasting wordt geheven over de nalatenschap. De volledige nalatenschap wordt besteed aan kwetsbare kinderen in Nederland.

erfgenaam of legaat

Als je Het Vergeten Kind benoemt als (mede)erfgenaam dan hebben wij alleen of samen met andere erfgenamen recht op de hele nalatenschap. Wij zullen de nalatenschap altijd ‘beneficiair’ aanvaarden zodat wij niet aansprakelijk zijn voor eventuele schulden van de nalatenschap. Ook kunnen wij een legaat krijgen, bijvoorbeeld een geldbedrag maar bijvoorbeeld ook een huis, een effectenportefeuille of een waardevol voorwerp zoals een schilderij. 

notaris

Het is belangrijk om jouw keuzes goed vast te leggen in het testament. Een notaris helpt je bij het in kaart brengen van jouw wensen omtrent jouw nalatenschap en om het testament samen met jou op te stellen. Ook kun je bij de notaris terecht voor juridische vragen. Kijk op www.notaris.nl om een notaris bij jou in de buurt te vinden. Voor een persoonlijk testament advies kun je terecht op www.testamenttest.nl.

​Meer informatie?

Het opmaken of wijzigen van jouw testament is een weloverwogen keuze. Wil je hierover een persoonlijk gesprek? Neem contact op met Jeroen van Woudenberg via 085 065 3450 of jeroen@hetvergetenkind.nl.

Bedenk wie je tot erfgenaam wilt benoemen. Ook kun je overwegen of je legaten in jouw testament wilt opnemen. Een legaat is een vast deel van jouw erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille of een bepaald bedrag.

Een executeur regelt de afwikkeling van jouw nalatenschap na jouw overlijden. Dit kan bijvoorbeeld een goede vriend of een notaris zijn. Is Het Vergeten Kind jouw enige erfgenaam? Dan kun je ons ook tot executeur benoemen. De benoeming is alleen rechtsgeldig als dit is vastgelegd in jouw testament. Benoem je geen executeur? Dan moeten jouw erfgenamen in overleg jouw nalatenschap afwikkelen.

Om jouw testament op te stellen maak je een afspraak met een notaris. Op www.notaris.nl vind je een notaris bij jou in de buurt. Je bespreekt jouw wensen, de notaris licht de juridische aspecten toe en je kunt met al jouw vragen bij de notaris terecht. Vervolgens maakt de notaris een concept-testament die je thuis rustig kunt nalezen. Zijn jouw wensen goed omschreven? Dan maak je een vervolgafspraak om het testament te ondertekenen.

De notaris laat het testament registreren in het landelijk Centraal Testamenten Register. Zo kan jouw testament na jouw overlijden door elke notaris in Nederland worden opgevraagd. En wat fijn is: je kunt jouw testament op elk moment laten wijzigen.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner