Sfeerverslag: 3FM Serious Request’22 in het teken van vergeten kinderen

26 april 2023

Cheque

Het is vaste prik, in de week voor kerst komen de 3FM-dj’s samen met Nederland in actie voor het goede doel. In 2022 waren wij het goede doel! Dag én nacht werd er geld ingezameld om vergeten kinderen lichtpuntjes te bezorgen door ze uit hun negatieve leefomgeving te halen en tijdens onze speciaal georganiseerde activiteiten te overladen met positieve aandacht. In totaal heeft 3FM Serious Request € 2.345.107,- opgebracht. We blikken graag met jullie nog één keer terug op deze indrukwekkende week. En blikken we vooruit door toe te lichten waar we dit geld aan gaan besteden. 

NPO 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zaten een week lang opgesloten in het Glazen Huis in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Het publiek op het plein zorgde ervoor dat de dj’s niet indutten. En artiesten als DI-RECT, Chef'Special en S10 zweepten op hun beurt het publiek weer op. Het publiek genoot niet alleen van de optredens, maar steunde de stichting ook met cheques die door de brievenbus van het glazen huis werden gedaan. En werden er in totaal meer dan 18.000 platen aangevraagd in ruil voor een donatie.

Optreden S10 en Kinderen voor kinderen

Daarnaast hebben we veel reacties ontvangen van kinderen die opgroei(d)en in een onveilige en instabiele thuissituatie. Zij vertelden ons dat ze zich gesteund voelden door de landelijke actie. Dat maakte deze week extra speciaal. 

B’shina (13) voelde zich eenzaam 

Om Nederland bewust te maken van de situatie waarin vergeten kinderen zich bevinden, gingen de 3FM-dj’s langs bij kinderen die uit huis zijn geplaatst. Zo ontmoette 3FM-dj Barend de strijdbare B’shina. Haar ouders gingen scheiden toen zij nog maar een baby was. Hierna ging het bergafwaarts met haar moeder. Ze wilde B'shina beschermen door haar dicht bij zich te houden. Hierdoor ging B'shina uiteindelijk anderhalf jaar niet naar school, waardoor ze een leerachterstand opliep: "Ze wilde mij beschermen voor de buitenwereld. Ze bedoelde het goed, maar het was toch niet zo handig", vertelt B’shina. Ook was er in deze periode niet altijd geld om te kunnen eten. Uiteindelijk werd ze uit huis geplaatst. Ze heeft zich in deze periode erg eenzaam gevoeld, waardoor ze nachten wakker lag. 

B'Shina Serious Request

Al vier jaar gaat B’shina mee met onze vakanties. Hierdoor kan ze even ontsnappen uit de dagelijkse realiteit, optrekken met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken en het belangrijkste: ze kan weer gewoon even onbezorgd kind zijn. Dat gunt B’shina elk kind. Daarom kwam ze met haar klas in actie, organiseerde een sponsorloop en overhandigde Barend een dikke cheque van maar liefst € 3.943,90. 

Hartverwarmende acties

Dit was niet de enige actie. Ervaringsdeskundige Jason Bhugwandass en ambassadeur Edino van Dorsten liepen met een aantal anderen van Amsterdam via Utrecht naar Amersfoort en schoven voldaan, maar uitgeput een cheque van maar liefst € 42.576,- door de brievenbus van het glazen huis. “Elke stap die we hebben gezet is voor één vergeten kind”, voegden zij daaraan toe.

Jason Edino Carlijn Glory

Ook bedrijven kwamen in actie. Zo werd er een 24-uurs spinningmarathon georganiseerd en tijdens kerstborrels konden medewerkers doneren voor Het Vergeten Kind. Ook was er een bedrijf dat in zijn bedrijfsrestaurant een eigen glazen huis had opgesteld waar tegen een donatie verzoeknummers aangevraagd konden worden.

Meer licht in het leven van vergeten kinderen

We hebben het al eerder gezegd: wat een week! Met een hartverwarmend resultaat. Met de opbrengst van 3FM Serious Request kunnen we duizenden extra kinderen lichtpuntjes bezorgen. 

Heppie festival bellenblaas

Dat willen we realiseren door deels onze eigen activiteiten uit te breiden, zoals de Heppie Tour en de Heppie Box. Hiervoor zullen we nog nauwer contact onderhouden met gemeenten. Zij weten als geen ander welke kinderen en gezinnen deze lichtpuntjes het hardste nodig hebben. En deels door nieuwe, maar ook vooral duurzame samenwerkingen aan te gaan met andere organisaties die zich inzetten voor vergeten kinderen. Zodat we met elkaar nog meer kinderen kunnen bereiken. 

“Via 3FM Serious Request hebben vergeten kinderen een gezicht gekregen. Nederland heeft laten zien dat deze kinderen liefde en aandacht verdienen. Met dit bedrag kunnen wij nog veel meer kinderen een lichtpuntje geven” - Margot Ende-van den Broek, directeur Het Vergeten Kind

We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan 3FM Serious Request!

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner