Woezel & Pip

Woezel & Pip zijn bedacht en gecreëerd door Guusje Nederhorst, één van Nederlands meest bekende televisiepersoonlijkheden. Gebaseerd op haar liefde voor kinderen en dieren schreef ze in 2003 de inmiddels zo bekende (kinder)verhalen en liedjes voor baby’s, peuters en kleuters+ over deze twee leukste twee hondjes, de beste vriendjes van de Tovertuin: Woezel & Pip!

De stichting Guusje Nederhorst Foundation is in 2007 opgericht ter liefdevolle nagedachtenis aan de in 2004 overleden Guusje Nederhorst-Woesthoff door de eigenaar van Dromenjager, Dinand Woesthoff.  “Guusje kon slecht tegen onrecht tegen kinderen en dieren. Het liefst wilde ze alle hulpbehoevende kinderen en dieren waar dan ook een hand toereiken, beschermen. Een thuis geven. Met die gedachte werd de missie voor de stichting duidelijk, kinderen helpen en beschermen daar waar nodig en daar waar het kan.” Door de donaties vanuit Dromenjager werd die missie werkelijkheid. Vanaf 2007 werden er jaarlijks donaties gedaan. 

Anno 2015 draagt de stichting Guusje Nederhorst Foundation de naam Het Vergeten Kind en heeft Dromenjager het Guusje Nederhorst Fonds opgericht. Een deel van de royalty’s van de Woezel & Pip-producten wordt afgedragen aan het Guusje Nederhorst Fonds.  Vanuit dit fonds ontvangt stichting  Het Vergeten Kind halfjaarlijks een donatie. Dromenjager is nog steeds een belangrijke sponsor voor de stichting.

Daarnaast is stichting Het Vergeten Kind is er trots op dat we projecten en activiteiten mogen organiseren waarbij de hondjes Woezel & Pip een rol spelen. Zo worden de zogenaamde “Tovertuinen” binnen opvangcentra en -instellingen volledig in Woezel & Pip-stijl uitgevoerd en gedecoreerd. Kijk voor meer informatie over Woezel & Pip, Dromenjager en de activiteiten van het Guusje Nederhorst Fonds op  www.woezelenpip.nl of www.dromenjager.com