week van Het Vergeten kind

De Week van Het Vergeten Kind 2017 is van 29 januari t/m 4 februari. Deze Week staat in het teken van ‘vergeten’ kinderen. Zij kunnen niet meer thuis wonen. Het gaat om ruim 50.000 kinderen die verwaarloosd, mishandeld of gevlucht zijn of waarvan de ontwikkeling ernstig in gevaar is. Ze wonen op een crisisplek, in een pleeggezin, op een leefgroep of in de vrouwenopvang. 

Tijdens de Week van het Vergeten Kind organiseert de stichting elke dag een activiteit om deze kinderen ‘zichtbaar’ te maken en om ze zelf te laten spreken in plaats van dat er over hen gesproken wordt. Zoals de première van Het Vergeten Kind Filmfestival in Pathé Tuschinski, de talkshow ‘Vergeten Kind Talks’ in de setting van RTL Late Night en de uitreiking van de Kind Centraal Award. 

Programma

Zondag 29 januari: Uitreiking Award 'Kind Centraal' We trappen de Week van Het Vergeten Kind af met de Kind Centraal Award uitreiking. De stichting heeft de prijs in 2014 in het leven geroepen om een opvanglocatie, initiatief, groep of persoon te belonen voor hun buitengewone inzet voor vergeten kinderen die door een onveilige of instabiele thuissituatie noodgedwongen ‘in de opvang’ opgroeien. Wie hem dit jaar wint....dat houden we nog even geheim! 

Maandag 30 januari: Opnames Talkshow "Het Vergeten Kind Talks" Om kinderen zelf aan het woord te laten vindt op maandag 30 januari de opname van "Het Vergeten Kind Talks" plaats. The Unforgettables maken samen met Johnny de Mol en Dolores Leeuwin een talkshow in de setting van RTL Late Night. Hier worden de urgente en actuele onderwerpen besproken rondom het onderwerp van de week van Het Vergeten Kind. Ook verzorgt Jamai Loman een muzikaal item in de talkshow. Het Vergeten Kind Talks wordt op vrijdag 3 februari om 16.00 uur uitgezonden op RTL 4.

Dinsdag 31 januari: Opening Tovertuin in Emmen Eén van de projecten van stichting Het Vergeten Kind is het opknappen van de sobere woonruimtes in opvanglocaties onder de naam “Tovertuin”. De opgeknapte woonruimte van opvanglocatie Kopland in Emmen wordt op dinsdag 31 januari officieel geopend door  Natasja Froger. De voorheen sobere woonruimte is nu omgetoverd naar een gezellige en sfeervolle ruimte waar kinderen tot rust kunnen komen na een onveilige en hectische periode. Het is een fijne plek geworden waar de kinderen zich echt welkom voelen, samen kunnen zijn, bijpraten, muziek luisteren, ontspannen, knutselen, leren en bewegen. Ze kunnen gewoon weer even kind zijn.  

Woensdag 1 februari: Voetbalclinics door heel Nederland Ruim 350 kinderen worden op woensdag 1 februari met de spelersbus van verschillende voetbalclubs opgehaald, krijgen een tenue en mogen mee doen aan een voetbalclinic gegeven door voetbalspelers uit de Jupiler League. Ruim 17 clubs waaronder VVV-Venlo, NAC Breda, De Graafschap en RKC Waalwijk zorgen voor een onvergetelijke dag. Johnny de Mol en Saar Koningsberger zullen aanwezig zijn op de hoofdlocatie NAC Breda om even te voetballen met de kinderen.

Vrijdag 3 februari:  Speelfeest voor 1500 kinderen Op ruim zes speellocaties wordt er een speelfeest georganiseerd waar meer dan 1500 kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud een heerlijke dag mogen spelen, dansen en plezier maken. Hier kunnen de kinderen echt even kind zijn en hun zorgen voor even vergeten. Naast het spelen zijn er ook voorstellingen en clinics zoals Dobbe en de Draak van Woezel & Pip, een optreden van Johnny de Mol samen met Willeke Alberti en een danceclinic van Juvat Westendorp. 

Zaterdag 4 februari: Het Vergeten Kind Filmfestival Voor Het Vergeten Kind Filmfestival hebben kinderen samen met een filmcoach een eigen film gemaakt waarin zij hun persoonlijk verhaal vertellen. Deze films worden tijdens de Première getoond aan een volle zaal op het grote doek in niets minder dan het Tuschinski in Amsterdam. Babette van Veen en Saar Koningsberger presenteren de hele Première. Aan het eind van de dag reikt de jury bestaande uit Johnny de Mol, Angela Schijf, Juvat Westendorp, Jamai Loman, Natasja Froger, Dolores Leeuwin en Jandino Asporaat de Award voor Beste film uit aan de winnaar. 

 

COMPILATIE VAN VORIG JAAR:

Bekijk hier de compilatie van de Week van Het Vergeten Kind 2016!

En bekijk in ons album alle foto's van de activiteiten.