ALLEREERSTE TRIPLE F GROOT SUCCES! 

Anderhalf jaar geleden was het nog een droom. Een cool event organiseren voor jongeren. Dat hadden we nog niet en dat stond hoog op ons verlanglijstje. Met de hulp van Carina Burghout en Marieke Vrijenhoek  en de input van jongeren van TriviumLindenhof (jeugdzorg in Rotterdam) is onze droom op 13 en 14 augustus jl. uitgekomen. Toen vond de allereerste editie van Triple F plaats. 

Triple F staat voor Fun, Food & Festival. De minivakantie is gerealiseerd voor 80 jongeren uit opvanglocaties. Voor deze ‘vergeten’ kinderen is door teruglopende subsidies zelden een leuk uitje weggelegd. Ze moeten de vakantie veelal noodgedwongen doorbrengen in de opvang en de tijd uitzitten totdat school weer begint. Tijdens Triple F kunnen de jongeren voor twee dagen hun zorgen vergeten en gewoon weer even tiener zijn. 

1st F = FUN

De Fun begon op de eerste dag (13 augustus) op het Forteiland IJmuiden waar ze uitgedaagd, geprikkeld en gemotiveerd werden om hun grenzen te verleggen. Ze deden actief mee met spannende activiteiten en moesten samenwerken voor een goed resultaat. 

De 80 kinderen werden in 8 groepen verdeeld en aan elke groep werd een bekende teamcaptain gekoppeld. Onze ambassadeurs Johnny de Mol, Saar Koningsberger, Angela Schijf en Babette van Veen waren uiteraard van de partij. Speciaal op verzoek van de jongeren waren ook Ruud Feltkamp (van GTST) en Juvat Westendorp (bekend van So You Think You Can Dance) aanwezig. De laatste 2 teamcaptains kwamen uit de voetbalwereld: Arthur Numan (oud-PSV en ex-international) en Frank Korpershoek (lokale held en aanvoerder van Telstar). Onder aanvoering van de teamcaptains battelden de teams tegen elkaar. De winnaar van de eerste dag was het team van Ruud Feltkamp, die zijn taak als teamcaptain zeer serieus nam en zijn team fanatiek aanvoerde.

2nd F = FESTIVAL

Na het middagprogramma was het ‘s avonds tijd voor een feestje op een geweldige locatie: Slot Assumburg in Heemskerk. Terwijl in de prachtige achtertuin een roofvogelshow plaatsvond, werd de voortuin omgetoverd tot een heus festivalterrein. En daar konden de kinderen tot laat in de avond chillen, dansen, deelnemen aan de gave hiphop clinic van Juvat of aan een van de andere activiteiten (zoals kop van jut, nail art, visagie door The Body Shop, sneltekenaar, fotobus etc.) en genieten van muziek van DJ Miss Brown en optredens van Aliyah en Jayh Lawson. Op deze locatie hebben de kinderen ook overnacht, omdat het slot ook een stay okay hostel is. 

3rd F = FOOD

Uiteraard kregen de jongeren overdag een lekkere lunch, maar bij het Festival werden ze echt verwend met Rollende Keukens waar ze zich tegoed konden doen aan verse patat, saté, pizza’s, ijs en (non alcoholische) dranken. Want ‘lekker eten’ stond volgens de jongeren ook op het verlanglijstje van een ‘geslaagd event’.

DE FUN CONTINUES

Na een korte nacht werden de jongeren de volgende getrakteerd op dag vol coole activiteiten en verrassingen. Bij strandpaviljoen Nova Zembla gingen ze weer de strijd met elkaar aan en beleefden een tweede dag vol Fun!

BEDANKJES

Wat ons is bijgebleven is de transformatie van de jongeren tijdens de twee dagen. Ze kwamen aan met een gesloten houding. Afwachtend. En verlieten Triple F met de schouders naar achteren en een grote grijns op hun (vermoeide) gezichten. Verhalen werden verteld (die ons altijd zullen raken) en vriendschappen werden gesloten. We waren dan ook blij toen via de hulpverleners de bedankjes binnenstroomden.

“Ik wil jullie graag zooooooooo bedanken!!!!! We hebben fantastische dagen beleefd die onze jongens nooit zullen vergeten. Zo veel plezier, geluk, emotionele veiligheid en betrokkenheid. Met, af en toe, een brok in de keel en waterlanders in mijn ogen keek ik hoe jullie de kinderen van het Triple F-festival verwend en begeleid hebben, vertrouwen inspraken, een boost aan hun ontwikkeling gaven. En bovenal het was ontspanning, fun, kennismaken, lekker eten, swingen, zingen, lachen, verwonderd worden, uitdagingen aangaan, samenwerken en nu.... slapen... Dank je wel, namens de deelnemers uit Overberg. “

“En ook namens de kids van Kompaan en de Bocht bedankt! Ook zij hebben enorm genoten!! Moe en zeeeeer voldaan zijn zij gisteren weer teruggekomen op de groep. Maar nog lang zullen ze genieten van de geweldige herinneringen, foto's en filmpjes. 
En ook als leiding was het top om erbij te mogen zijn! Goed georganiseerd en tot volgend jaar zou ik zeggen!”

FOTO’S EN FILMPJES

Klik hier voor foto-album voor onderdeel ‘Forteiland IJmuiden’
Klik hier voor foto-album voor onderdeel ‘Slot Assumburg’
Klik hier voor foto-album voor onderdeel ‘Nova Zembla’
Klik hier voor een mooi item van RTL Boulevard over Triple F (vanaf 24.44 min)

Triple F is prachtig gevangen in onderstaande reportage. We brengen niet alleen de stoere, spannende en leuke activiteiten in beeld, maar volgen ook een van de 80 jongeren. Heel open vertelt Rosalia haar verhaal zonder liefde, begeleiding, verwaarlozing en mishandeling. Tegelijkertijd zien we hoeveel plezier de kids hebben beleefd tijdens dit 2-daagse event.

BEDANKJES

Triple F zou niet mogelijk zijn zonder de prachtige donatie van de hoofdsponsors VriendenLoterij en MediaMarkt. 

Daarnaast zijn we een groot dankjewel verschuldigd aan vele partijen en partners:

Carina Burghout - Van concept t/m co-productie
Marieke Vrijenhoek - Van concept t/m co-productie
TriviumLindenhof - Input voor concept tienerevenement
PBN - Forteiland IJmuiden en Nova Zembla
Slot Assumburg - Festivalterrein en overnachting
Finishing Touch - Opbouw en decoratie 
Soundworks - Audiovisuele productie
DJ Miss Brown - DJ
Tentworx - Tentverhuur
Van der Eng - Festivalmunten
Fotobus - Fotobus


Geen Bluf - Visagie
Radboud Wanders - Tekenaar
The Body Shop - Nailart en handmassages
Zitzakken.nu - Zitzakken
KSP - Skytubes 
Rebird - Roofvogelshow
Matz Travel - Sponsor tent
Jumping Kennemerland - Beveiliger festival
Frietfiets - Friet
Rollende Pizza’s - Pizza
Cooking Truck - Hotdogs, fruit en sapjes
Satéboss - Saté
IJs & Zo - IJs
Santola - Percussie act
Rituals - Bodycreme
PWN - Bidons

Sanoma - Tijdschrift en t-shirt Fashionista
Kop en Schouders - T-shirts, frisbees en zonnebrillen
SisPR - PR bureau
Pauline Tournier - Designer/ DTP
Novograaf Nederland - merkregistratie
Mariska Geene - Verslaggever
MEG Creations - Cameraman
BM Fotografie - Fotograaf 
Sacha Barnard - Fotograaf 
Hans Verleur - Fotograaf
Drukwerkfabriek - Drukwerk
Connexxion - Busvervoer