Sint Express Tour 2015

De Sint Express Tour 2015 bracht 750 kinderen uit opvanglocaties naar Aviodrome Lelystad

Vanochtend vroeg vertrokken er twee treinen vanuit Leeuwarden en Rotterdam voor de derde editie van de Sint Express Tour. De treinen deden tientallen stations verspreid in het land aan om maar liefst 750 kinderen uit opvanglocaties op te halen. In de treinen begon het feest al, want er werd gezongen, geschminkt, gedanst en lekker gesnoept. De eindbestemming was Luchtvaartpark Aviodrome in Lelystad waar de kinderen een geweldig Sinterklaasfeest te wachten stond. Zo kwam Sinterklaas spectaculair aan per helikopter! En met de harde wind van vandaag was dat nog best spannend. Er  was een vrolijke Sinterklaasvoorstelling en de kinderen ontdekten de wereld van de luchtvaart. Ze konden een kijkje nemen in indrukwekkend grote vliegtuigen en lekker vrij spelen. 

Bekende gezichten voor de kinderen

Jaarlijkse zijn bij de Sint Express Tour weer veel bekende Nederlanders betrokken, wat het voor de kinderen extra spannend en bijzonder maakt. Zo reisden in de twee treinen ambassadeurs Johnny de Mol, Angela Schijf en andere vrienden van de stichting mee, zoals GTST-acteur Guido Spek, Lennart Timmermans van Spangas en musicalster Nurlaila Karim. Burgemeester Aboutaleb nam de tijd om de kinderen uit zijn stad vanaf Rotterdam CS uit te zwaaien. In Aviodrome zelf waren ook veel BN’ers die hielpen. Zo verzorgde Saar Koningsberger de presentatie, vergezelde Babette van Veen de Sint in de helicopter en kwam ook Gijs Staverman even langs.

Blije koppies

Kimberly (7 jaar): “In de trein heb ik gezongen met Angela en heel veel pepernoten op. Dat ik een echt Pietloot-diploma kreeg vond ik het leukst! Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag…”  Daphne Schreuder, programma directeur Stichting Het Vergeten Kind: “Het is zo fijn om elk jaar tijdens de Sint Express Tour alle blije koppies van de kinderen te zien. Dit zijn kinderen die gedurende het jaar weinig leuks hebben om naar uit te kijken. Voor wie het vieren van Sinterklaas vaak niet mogelijk is. We zijn onze samenwerkingspartners en sponsors Media Markt en VriendenLoterij enorm dankbaar dat ze dit prachtige, vrolijke feest mogelijk maken voor deze doorgaans vergeten kinderen.” Johnny vult aan: “Hoe gaaf ook dat het dit jaar in Aviodrome was. De kids hebben hun ogen uitgekeken! Niet alleen toen Sint aankwam in de heli, maar ook bij alles dat hier te zien en te doen is.”

Met dank aan

Stichting Het Vergeten Kind heeft voor de Sint Express Tour 2015 een partner gevonden in de NS, Dordrecht Zwarte Pieten, SIS (Stichting Intocht Sint Nicolaas) en Libéma (Aviodrome). Luchtvaartpark Aviodrome opent belangeloos haar deuren voor de kinderen en levert daarmee een geweldige bijdrage aan deze dag. De hoofdsponsors van dit evenement zijn MediaMarkt en VriendenLoterij.

Tenslotte willen we graag de volgende sponsors bedanken voor hun aandeel in dit event:

Bekijk hier de Sint Express Tour van voorgaande jaren.