NEDERLANDS VISBUREAU

Haringseizoen start op 15 juni 2016

Den Haag, 23 februari 2016 – Op 15 juni start van het nieuwe seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’. De haringhandel maakte vandaag de startdatum bekend en meldt dat de opbrengst van de daaraan voorafgaande traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe deze keer gaat naar stichting Het Vergeten Kind.

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vindt traditioneel in Scheveningen plaats. In Duitsland gaat het seizoen op dezelfde dag in Hamburg van start. Na dit evenement op 14 juni zullen de nieuwe haringen weer overal verkrijgbaar zijn en wordt de komst van de nieuwe vangst 2016 op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag Scheveningen op 18 juni.

Gezamenlijk zullen het Nederlands Visbureau en stichting Het Vergeten Kind zich inzetten om een ‘maatjesgevoel’ voor kinderen in opvanglocaties te creëren én het belang van gezonde voeding te benadrukken. De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt gebruikt om een aantal nieuwe keukens in instellingen te realiseren. In veel opvanglocaties laten kookfaciliteiten te wensen over, terwijl samen koken en eten juist voor een positieve huislijke sfeer en verbondenheid in de groep zorgt. Samen een maaltijd klaarmaken stimuleert het ‘maatjesgevoel’ en geeft kinderen afleiding van de dagelijkse zorgen. Aanvullend worden met de opbrengst kookworkshops door het hele land ontwikkeld om jongeren (m.n. tienermoeders) te leren hoe zij het beste een gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten voor een minimaal budget.

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in om kinderen in opvanglocaties een zo normaal mogelijke jeugd te geven. Dat doet de stichting door een kindvriendelijke leefomgeving te creëren waar ze kunnen spelen, bewegen, leren en ontspannen. Daarnaast worden activiteiten en evenementen georganiseerd om de kinderen weer écht kind te laten zijn. (Nederlands Visbureau)

Kom bieden op het eerste haringsvaatje

Het haringseizoen start op 15 juni 2016. Een dag eerder vindt de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe plaats in de Scheveningse visafslag. De opbrengst van deze veiling gaat naar Het Vergeten Kind.

Kom bieden! Iedereen kan meebieden tijdens de veiling. Kijk hier voor meer informatie.