HEROES & CHAMPIONS 

'Heroes & Champions' is een groots tweedaags sport- en spelkamp voor kinderen en jongeren in de leeftijd van acht tot zestien jaar, dat sinds 2016 elk jaar begin mei plaatsvindt. 250 jongeren nemen in teamverband deel aan allerlei verschillende sporten en spellen of ludieke vormen hiervan. Om ook jongeren in beweging te krijgen die minder sportief zijn aangelegd of die niet van (bal)sporten houden worden er fanteams geformeerd die spandoeken maken. Daarnaast organiseren we clinics op het gebied van bijvoorbeeld streetdance. Ook is er een sportreportersteam aanwezig dat verslag legt van alle activiteiten.

De avond vullen we met een beetje bijkomen en chillen maar vooral met veel lekker eten & drinken, natuurlijk een mega grote barbecue en een bonte avond die gevuld is met spetterende (muziek-)optredens en dansperformances van artiesten en de fanteams. Om de gezelligheid niet te hoeven afkappen blijft iedereen gezelig slapen. Dat zijn dus twee heel bijzondere sportieve dagen, waarbij het belangrijkste is dat wij met zijn allen heel veel plezier hebben, buiten zijn én dat iedereen mee kan doen: ook als je geen natuurtalent op sport- en spelgebied bent.

Zien hoe gaaf 'Heroes & Champions' is? Volg de verslaglegging op onze Facebookpagina of bekijk hier de video van Heroes & Champions 2016

WANNEER IS HEROES & CHAMPIONS:

  • 2016: 3-4 mei
  • 2017: 2-3 mei 
  • 2018: n.t.b.

 

Lekker uitleven in de buitenlucht

Kinderen die opgroeien in onveilige en/of instabiele situaties hebben vaak helaas al heel veel ellende meegemaakt en soms letterlijk en figuurlijk veel klappen opgelopen. Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor het verbeteren van het welzijn van deze kinderen die niet vergeten mogen worden en daarom zorgen wij voor plezier en beweging buitenshuis. Heroes & Champions trekt kinderen even uit hun vaak sobere omgeving zodat ze zich volle bak kunnen uitleven in de buitenlucht. 

Tijdens het tweedaagse sport- en spelkamp kunnen kinderen en jongeren zich aanmelden bij het Jeugdsportfonds om aan een sport deel te nemen in hun eigen omgeving. Contributie, kleding en materialen worden door het fonds dan voor hen betaald, zodat steeds meer kinderen de mogelijkheid krijgen te bewegen en dus te ontspannen. Want daar hebben ze recht op, vinden wij.