Jongeren crisisgroep jong krijgen de eerste 'Chill inn'

De voorheen gedateerde gezamenlijke ruimte van Crisisgroep JONG is vanaf vandaag een prachtige woonruimte waar jongeren na een crisissituatie thuis tot rust kunnen komen. Het is een fijne plek geworden waar ze kunnen samenzijn, bijpraten, muziek luisteren, ontspannen, knutselen, leren en bewegen. Vandaag opende ambassadeur Juvat Westendorp en vriend van de stichting Francis Beukeveld namens Stichting Het Vergeten Kind de volledig opgeknapte benedenverdieping. Dit is de eerste officiële ‘Chill Inn’ die de stichting in Nederland opent. Een nieuwe benaming*, omdat dit de eerste keer is dat de stichting een tieneropvang opknapt en deze benaming aansprekender is voor de doelgroep. 

 

Een verademing voor de kinderen 
“Wij vangen veel jongeren op die door crisis acuut hun verblijfsituatie op dat moment moeten verlaten. Deze jongeren hebben een luisterend oor nodig en we gaan met hen in gesprek over wat er op dat moment speelt in hun leven. Wij zijn blij met de opening van deze fijne ruimte en gunnen het de jeugd dat ze in die zeer roerige tijd in hun leven een plek hebben waar ze kunnen ontspannen. Op bepaalde momenten van de dag hoeven zij dan even niet bezig te zijn met de dagdagelijkse zaken”, aldus Chantal Cornelissen als gedragswetenschapper van Rubicon verbonden aan Crisisgroep Jong. 

Ook Ward Vijgen, bestuurder van Rubicon jeugdzorg was verheugd over de komst van de Chill In:
“Vandaag is een belangrijke dag, maar eigenlijk is elke dag een belangrijke dag. Een dag om te kijken hoe wij de jeugd nieuwe toekomst kunnen bieden. Opgroeien doe je tenslotte maar één keer. Daarom zijn we zo dankbaar dat Het Vergeten Kind ons helpt om hun toekomst beter in te vullen.”

De weg naar succes
Mooi en krachtig was het optreden van Rafaël Rozenblad, een jongvolwassene die vanaf zijn 8ste in de opvang woonde en met zijn rap ‘De weg naar succes’ zong over zijn leven, maar vooral de jongeren van de leefgroep een hart onder de riem stak met zijn boodschap: geef niet op, geloof in jezelf en maak iets van je leven! 

Over Crisisgroep JONG 

In Crisisgroep JONG werken Rubicon jeugdzorg en Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg samen om Noord- en Midden-Limburgse jongeren van 15 tot en met 21 jaar met een acute en vaak complexe zorgvraag op het gebied van gedrag, psychiatrie en/of verslaving, vooruit te helpen. Crisisgroep JONG biedt kort durende crisishulp aan deze jeugdigen, zodat zij snel weer kunnen functioneren in het gezin of de omgeving, eventueel met ambulante hulp. Vincent van Gogh is gespecialiseerd in het verlenen van optimale behandeling en begeleiding aan mensen met psychische, psychiatrische en verslavingsproblemen. 
Rubicon helpt kinderen en gezinnen, die overspoeld worden door problemen bij het opgroeien en opvoeden, vooruit met specialistische hulp op maat. 

De feestelijke opening van de Chill Inn van Crisisgroep JONG is onderdeel van de Week van het Vergeten Kind. In deze week (29 januari – 4 februari) vraagt de stichting een week lang aandacht voor de 38.000 kinderen in Nederland die door een onveilige of instabiele thuissituatie in opvanglocaties verblijven. 

Bekijk hier de foto's van de feestelijke opening

 

 

Bedankt! 

De nieuwste Tovertuin had niet gerealiseerd kunnen worden zonder de hulp van een groot aantal partijen. 

Hoofdsponsor: VDL Foundation & Bestseller 

Subsponsor: Campo Verde 

Partners:
Aannemersbedrijf Jongen Venlo
BLINK ontwerpstudio
Janssen Stucadoors BV
H. Brinkman Schilderwerken BV
Installatiebedrijf Verkoulen en Zn
DB2
Puur Project Stoffering
Bossma Keukens
Volkerwessels
Gerflor
Soons Interieurbouw
Electro Engros
Eijffinger
Modular
DIM at Work
De Nijvere Bij
Skantrae
Peter  van Dael stoffering
Cake Bake & Love
Tomassa Tenten
MEG Creations
De Ballonnenkoning
Hans Verleur fotografie
Company of Gifts
Soundworks