HET VERGETEN KIND OPENT 3E BUITEN PROJECT IN AMSTERDAM

De wens voor een echte speelplek voor de jongeren van zorgaanbieder Amsta locatie Florijn is werkelijkheid geworden. Afgelopen 31 augustus opende vriend van Het Vergeten Kind Jörgen Raymann de Tovertuin. De grauwe kale binnenplaats heeft plaats gemaakt voor een kindvriendelijke buitenspeelruimte. Een ruimte waar kinderen nu heerlijk kunnen bewegen, spelen en ontspannen.

Op woonvoorziening Florijn van Amsta Karaad wonen 20 kinderen/jong volwassenen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Hier ontvangen zij professionele begeleiding, ondersteuning en behandeling. Florijn is hun thuis en sommigen van hen hebben weinig of geen contact met hun familie. Deze kinderen lijken soms dus echt te zijn vergeten.

Stichting Het Vergeten Kind droomt van een Nederland waar geen kind vergeten wordt en deze beschadigde kinderen uitzicht hebben op een betere toekomst met een eerlijke kans. Een eerlijke kans die ze alleen hebben met de  juiste opvang, (specialistische) begeleiding, ontwikkelings-mogelijkheden en nazorg die ze helpt hun verleden achter  zich  te  laten. Samen met iedereen die ons steunt, hopen wij zo snel mogelijk een toekomst te realiseren waarbij een lach geen uitzondering meer is, maar een recht. 

Gewoon, zoals het hoort te zijn.

Kim de Witte, coördinator Amsta Karaad: “Veel van de bewoners zitten al vanaf jonge leeftijd in verschillende instellingen. Locatie Florijn is echt een plek waar ze voor langere tijd blijven wonen. Het gaat om verstandelijk beperkte bewoners, die helaas zonder ouders bij ons verblijven. Een prettige woonomgeving is voor hun ontzettend belangrijk. Met de Tovertuin wordt het écht een thuis. Onze binnenplaats is nu een plek waar ze kunnen voetballen, spelen en relaxen... Het is fantastisch dat Het Vergeten Kind dit mogelijk heeft gemaakt.”

De nieuwste Tovertuin had niet gerealiseerd kunnen worden zonder de hulp van een groot aantal partijen. Het project is gerealiseerd door de verkoop van de beelden van kunstenaar Kees Verkade. Daarnaast hebben een groot aantal uitvoerende partijen geholpen met donatie van hun kennis, materialen, producten en diensten. Veel dank aan:

  • Tuinarchitect Suzanne van Ginneken
  • Hoveniersbedrijf Giel van der Palen
  • Aannemersbedrijf DIM at WORK
  • Kunstschilder Pieter Onderwater
  • Bookit & Weekendjeweg.nl
  • Dromenjager