Babette van Veen

"Mijn naam is Babette van Veen en als vriendin van Guusje Nederhorst en stem van de hondjes Woezel en Pip ben ik gevraagd mijn steun te verlenen aan Stichting Het Vergeten Kind (voorheen Guusje Nederhorst Foundation). Mijn vriendin Guus had een groot hart, wat gepassioneerd sloeg voor oudere mensen, voor dieren en voor kinderen. Ze besteedde regelmatig tijd aan het opbeuren van ernstig zieke kinderen in het ziekenhuis, iets wat ik zeer in haar waardeerde en zelf destijds door de vaak schrijnende situaties niet altijd op kon brengen. Zij had de gave en de kracht mee te leven in plaats van mee te lijden.

Babette van Veen

Nu zij haar stem niet meer kan laten horen ben ik heel blij en vereerd dat ik de mijne kan laten klinken, bijvoorbeeld in het voorlezen van het gedachtegoed van Guusje aan kinderen die het in dit leven minder goed hebben getroffen. Voor mij is Stichting Het Vergeten Kind een klein kaarsje wat schijnt in de levens van kinderen die opgebeurd moeten worden en mijn streven is dit kaarsje met zijn allen zuurstof te geven tot het een groot knapperend kampvuur wordt waaraan veel kinderen zich kunnen warmen. Daarvoor zullen wij met liefde en veel plezier een beroep op u doen om ons te steunen en te kunnen zorgen voor een lach voor ieder kind!"

KLEINE STRIJDER Ambassadeur Babette van Veen maakte het prachtige, indringende nummer 'Kleine Strijder', speciaal voor de vergeten kinderen in Nederlandse opvanglocaties. Wij wensen voor al deze kleine strijders een Hartenhuis! Luister hier met haar mee.