RUIM 1.500 KINDEREN UIT DE OPVANG UIT HUN DAK BIJ SUPERFUN EN ZES ANDERE SPEELLOCATIES IN HET LAND.

 

4 februari 2015

Het Vergeten Kind heeft vandaag - op de geboortedag van Guusje Nederhorst - de Week van Het Vergeten Kind feestelijk afgesloten tijdens het jaarlijks terugkerende slotfeest. Er speelden 600 kinderen op de hoofdlocatie: het geweldige Superfun in Amersfoort. Een superleuke family & fun center waar niet alleen jonge kinderen heerlijk konden spelen, maar ook jongeren hun energie kwijt konden op het spannende hoogteparcours en op de SuperJump-trampoline. 

 

Ook waren onze ambassadeurs Johnny de Mol, Angela Schijf, Saar Koningsberger en Babette van Veen weer van de partij. Verzorgde Sharon Doorson belangeloos een mini-optreden waarbij ze alle kinderen aan het dansen kreeg. En sloten we het slotfeest af met onze Johnny die met zijn moeder Willeke Alberti ons lijflied 'Glimlach van een kind' zong. 

 

 

Daarnaast speelden nog eens 900 kinderen op zes speellocaties over het hele land. Dit zijn zogeheten 'code rood'-speellocaties waar kinderen hebben gespeeld die vanuit veiligheidsrisico's niet naar de hoofdlocatie mochten komen of hier te ver vandaan woonden. Inmiddels zijn alle kinderen weer veilig thuis en mogen we ze nu wel noemen en hartelijk bedanken voor het openen van hun deuren voor kinderen uit de opvang. Een big thank U aan Kinderstad Heerlen, Dippie Doe in Best, Dolle Pret in Almelo, Speelstad Oranje, Chimpie Champ in Aalsmeer, Trixs in Leidschendam.

 

 

En zo kwam er een eind aan de Week van het Vergeten Kind 2015. 

Het was een week vol hoogtepunten waarbij we bij veel ‘vergeten’ kinderen een glimlach op het gezicht wisten te toveren. Maar ook politici en beleidsmakers hebben we aangesproken over de situatie waarin de kinderen opgroeien. We maakten de samenwerking bekend tussen Het Vergeten Kind, Ministerie van VWS, VNG, Jeugdzorg Nederland, Federatie Opvang en andere partijen waarbij we ons zij aan zij committeren om de kwaliteit van de opvang te verbeteren. Daarnaast hebben we voor het eerst de kinderen zelf een stem gegeven.

 

Sponsors

Veel dank aan MediaMarkt en VriendenLoterij voor het mogen organiseren van dit grootste slotfeest! Alle kinderen verlieten met een grote grijns de zeven speellocaties. Met ook nog eens een geweldig cadeau in het vooruitzicht. Want alle kinderen mochten een cadeau uitkiezen die gesponsord werd door Mattel, MediaMarkt en Bruna.

 

Bekijk hier alle foto's van het slotfeest.