Nieuws

Stichting Het Vergeten Kind opende vandaag het opgeknapte 'Blijf van m'n Lijf Den Helder'

18-05-2017

Den Helder, 18 mei 2017 – Vandaag opende Stichting Het Vergeten Kind het opgeknapte ‘Blijf van m’n Lijf Den Helder’. Dit huis biedt onderdak aan 9 vrouwen en 18 kinderen die slachtoffers zijn van huiselijk geweld. De stichting heeft, dankzij haar hoofdsponsor de Nederlandse Lionsclub, de woonkamer, speel-serre en het kinderdagverblijf opgeknapt. Hierdoor hebben de moeders en hun kinderen weer een fijne, veilige leefomgeving. Niet een huis maar een thuis. Een ex-bewoonster van ' Blijf van mijn lijf Den Helder' zegt over dit project; 'Ik vind het fantastisch dat dit gedaan wordt. Met deze verbouwing worden de kinderen voorop gezet en dat draagt bij aan het geluk van onze kinderen.' 

‘Gemiddeld hebben deze kinderen 7 heftige gebeurtenissen meegemaakt’ 

Stichting Het Vergeten Kind knapt speel- en leefomgevingen op tot een vrolijke, veilige en kleurrijke omgeving onder de noemer Tovertuin. Hier kunnen kinderen weer even kind zijn en leren de moeders om met hun kind te spelen en te genieten ondanks hun turbulente leven. Een omgeving waarin kinderen zichzelf kunnen zijn, kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Op deze manier wordt hun fysieke en geestelijke welzijn positief beïnvloed. Zo kunnen ze hun zorgen vergeten, gewoon kind zijn en zich verder ontwikkelen. ‘‘In Nederland verblijven 3.000 kinderen in de vrouwenopvang. Gemiddeld hebben deze kinderen 7 heftige gebeurtenissen meegemaakt. Voor een gezonde ontwikkeling is liefdevolle zorg, aandacht en een veilige sfeer onontbeerlijk. Met deze verbouwing en de zorg van de medewerkers geven we de kinderen het veilige gevoel en vertrouwen welke ze zo hard verdienen en nodig hebben. Zonder de financiële hulp van de Lions was deze verbouwing niet mogelijk geweest”. Aldus Joep Verboeket, directeur van Stichting Het Vergeten Kind. 

Lions maakt opening Tovertuin mogelijk

"Het raakt ons. Daarom willen we graag iets doen voor deze moeders en kinderen. We geven ze een steuntje in de rug, waardoor ze het uiteindelijk hopelijk straks zelf weer kunnen" aldus Ria Schutte voorzitter van Lions Nederland. Lions Clubs International is uitgegroeid tot de grootste vrijwilligersorganisatie wereldwijd. De Lions zetten zich actief in voor projecten met de thema’s: jeugd, milieu, armoede en zicht. Dit jaar bestaan zij 100 jaar. De Nederlandse Lions onderstreept hun jubileum door een nationaal cadeau aan te bieden. Dit doen zij door 6 tovertuinen in heel Nederland te realiseren voor Het Vergeten Kind. Blijf van m'n Lijf Den Helder is de 2e tovertuin.

 

« terug