Nieuws

TWEE DAGEN SPORT EN SPEL VOOR 250 VERGETEN KINDEREN

03-05-2017

Stichting Het Vergeten Kind organiseert sportkamp voor 250 kinderen uit multiprobleemgezinnen.

Utrecht, 3 mei 2017 – De afgelopen twee dagen organiseerde Stichting Het Vergeten Kind voor  de tweede keer het 2-daags sportkamp genaamd ‘Heroes & Champions’. De Paasheuvelgroep in Utrecht werd helemaal opgetoverd  met ludieke sport- en spelonderdelen om meer dan 250 vergeten kinderen tussen de 8 en 16 jaar oud twee dagen onbezorgd plezier te geven. 119.000 Kinderen in Nederland krijgen namelijk niet de kans om kind te zijn. Bij 50.000 kinderen gaat het zelfs zo mis dat zij noodgedwongen niet meer thuis kunnen wonen. Een deel van het programma van Het Vergeten Kind richt zich op het bezorgen van een glimlach op het gezicht van de kinderen of op tijdelijke steun.

Ambassadeur Saar Koningsberger: “Ik vind het fantastisch om het enthousiasme in de oogjes van deze kinderen te zien. Want hoe fijn én belangrijk is het dat ze hier alles kunnen loslaten, spelen, lachen en gewoon kind kunnen zijn.”

Twee dagen lang sporten, spelen en plezier maken!

Stichting Het Vergeten Kind vindt dat elk kind moet kunnen sporten, spelen en ontspannen. Daarom stonden 2 en 3 mei in het teken van sporten en plezier hebben voor vergeten kinderen. De twee dagen begonnen met  een ‘dance warming-up’ van hiphop docent Nina Schmid . Hierna konden alle kinderen genieten van allerlei toffe activiteiten zoals bounce-hockey, levend tafelvoetbal, volleybal, olympische race, flag football en boogschieten. De jongeren werden tijdens de sport- en spelonderdelen aangemoedigd door ambassadeur Saar Koningsberger. Naast de verschillende sporten was er ook veel ruimte voor creatieviteit. Zo konden de kinderen spandoeken & streetart maken, of deelnemen aan het sportreportsteam. Natuurlijk hoort er bij een sportkamp ook een sprankelend avondprogramma. Een avond vol muziek en gekke karaoke optredens onder leiding van DJ D-Rashid. De avond werd afgesloten met een verrassingsoptreden van rappers Stepherd & Skinto. Het dak ging eraf!  Larissa, 9 jaar, “Ik vind het zo leuk om de hele dag in het bos te spelen. Het leukste is dat het regent, dan word je zo lekker vies!”

Vergeten Kinderen
Multiprobleem gezinnen zijn gezinnen waar de ouders kampen met meerdere problemen zoals armoede, psychische stoornis, verslaving of ontwikkelingsachterstand. Kinderen die opgroeien in multiprobleem gezinnen maken op jonge leeftijd al veel ellende mee. Letterlijk en figuurlijk vangen zij klap op klap op. Wanneer een kind voor de eigen veiligheid uit huis wordt geplaatst, en niet meer in een gezinssituatie kan opgroeien, wordt het leven van het kind enorm begrensd. Juist voor deze kinderen is het belangrijk dat zij de mogelijkheid krijgen om te sporten en te ontspannen. Maar de realiteit leert echter dat dit door moeilijke regels, logistieke problemen en teruglopende subsidies niet of nauwelijks mogelijk is. Met Heroes & Champions haalt Het Vergeten Kind deze  kinderen uit hun vaak sobere omgeving, zodat ze zich onbezorgd kunnen uitleven in de buitenlucht en kunnen kennismaken met verschillende vormen van sport en spel. Zo ervaren de kinderen  het échte sportkampgevoel en kunnen zij na de meivakantie met een mooie ervaring en positieve energie terugkomen op school, net als hun klasgenootjes.

« terug