Nieuws

De Week van Het Vergeten Kind dag 7: Filmfestival

04-02-2017

Waargebeurde verhalen van 'het vergeten kinderen' verfilmd en gingen in premiere in Tuschinski 
Bekende Nederlanders hIelpen kinderen om hun verhaal te verfilmen

Utrecht, 4  februari 2017 -  Jouw eigen, heftige en waargebeurde verhaal laten zien in een film is waar  kinderen uit tien opvanglocaties hard aan hebben gewerkt. Samen met bekende Nederlanders vertelden de kinderen hun eigen verhaal op een emotionele maar ludieke manier. Op zaterdag 4 februari gingen de tien films in première in Pathé Tuschinski in Amsterdam. Voor de 3e keer organiseerde Stichting Het Vergeten Kind “Het Vergeten Kind Filmfestial”. Een filmfestival waar echte verhalen worden getoond op het grote doek in een volle zaal. De kinderen kwamen als echte filmsterren over de rode loper binnen, ze werden ontvangen met kinderchampagne en de fotografen wilden natuurlijk allemaal een foto maken van deze sterren. Het filmfestival is onderdeel van de Week van het Vergeten Kind waarin de Stichting dit jaar aandacht vraagt voor 7.000 kinderen die opgroeien in een maatschappelijke- of vrouwenopvang.  

Tien waargebeurde verhalen
Onder begeleiding van professionele filmcoaches en de ambassadeurs van Het Vergeten Kind hebben kinderen uit tien opvanglocaties de afgelopen weken hun eigen films gemaakt over het leven en wonen in de opvang. Samen bedachten en maakten zij in één dag korte speelfilms (± 6 minuten) over een actueel thema in de maatschappelijke- of vrouwenopvang. De kinderen acteren, filmen en regisseren zelf. In alle films is er door de kinderen een bijzondere rol voor één van de ambassadeurs of vrienden van de stichting geschreven, zo zullen Johnny de Mol, Babette van Veen, Jamai Loman en Juvat Westendorp ook hun opmars maken..

‘Heftige thema’s en onderwerpen in een vrolijk jasje. Kinderen kunnen ons op verrassende manier raken: met humor vertellen zij de problematiek zo puur en krachtig, dat ontroerd”, zei Juvat Westendorp.

Première voor kleine én grote sterren
Op zaterdag 4 februari werden alle kinderen die hebben meegewerkt als echte sterren en onder luid applaus ontvangen op de rode loper van het indrukwekkende Pathé Tuschinski theater. Daar hebben ze hun films aan de vakjury, bestaande uit de ambassadeurs Johhny de Mol, Juvat Westendorp, Angela Schrijf, Natasja Froger en Jamai Loman, gepresenteerd . Ook vrienden van de stichting Dolores Leeuwin, Jandino Asporaat, Lennart Timmerman, Jörgen Raymann, Tara Hetharia, Hassan Slaby en Stephanie van Eer waren aanwezig. Babette van Veen en Saar Koningsberger presenteerden de verschillende films aan de overvolle zaal en reikten diverse Awards uit. De Beste Film is gewonnen door de wordt ingestuurd naar het Unicef Kinderrechten Filmfestival. Deze prijs is gewonnen door AZC Amersfoort met de film: 'De zilveren kaasschaaf'. 

'Het was zo ontzettend leuk om mee te doen, we hebben samen zoveel gelachen tijdens de opname. Ik voel me echt ontzettend blij!"

« terug