Nieuws

De Week van Het Vergeten Kind dag 4: Voetbalclinic

02-02-2017

“DIT IS DE LEUKSTE DAG VAN MIJN LEVEN’

Een sportieve dag tijdens de Week van Het Vergeten Kind. Bij 17 Jupiler League voetbalclubs werd er gister fanatiek gevoetbald door kinderen uit opvanglocaties samen met selectiespelers. 

Een jaar geleden kwam het voorstel van CM Payments, hoofdsponsor van NAC Breda, om een voetbalclinic te organiseren voor kinderen uit de opvang.”Vorig seizoen hebben we kunnen zien hoe groot de impact is van zo'n dag op kinderen die door omstandigheden een moeilijke jeugd hebben. De glimlach die zo'n gebaar op het gezicht tovert vergeet je niet snel meer", aldus Algemeen Directeur NAC,  Justin Goetzee. 

Met deze succesvolle ervaring stelden NAC Breda en CM Payments voor om dit initiatief aan te dragen bij de Jupiler League. Met als resultaat dat tijdens de Week van Het Vergeten Kind 350 kinderen een voetbalclinic hebben gekregen van echte voetbalprofessionals. Door het hele land waren de Jupiler League verenigen vertegenwoordigd. De clinics werden gegeven bij: Achilles29, Almere City FC, De Graafschap, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, FC Oss, FC Volendam, Fortuna Sittard, Helmond Sport, MVV Maastricht, RKC Waalwijk, VVV-Venlo, SC Telstar en SC Cambuur en NAC Breda. 

De kinderen werden opgehaald bij hun opvanglocaties en werden ontvangen met een drankje en iets lekkers. Dankzij Nationale Nederlanden en Van Lanschot Bankiers kregen alle kinderen voetbalschoenen cadeau! “Mag ik deze schoenen aan en ook echt mee naar huis nemen?”, was de verbaasde reactie die we van meerdere kinderen kregen. Nadat zij ook in een mooi voetbalshirt waren gehesen, konden de kinderen als een echt team beginnen aan de clinic. 

De kinderen stormden het veld op en vanaf dat moment heeft er geen enkele bal meer stil op het veld gelegen. Wat een enthousiasme en energie was er te zien bij deze kinderen. De selectiespelers deden oefeningen met de teams en sloten af met een partijtje. 
Een dag lekker sporten en bewegen is heel erg belangrijk voor de kinderen, zo merkt ook ambassadeur Saar Koningsberger op. “Een dagje lekker sporten en bewegen is een uitlaat klep voor de kinderen en dat is heel erg fijn!", aldus Saar Koningsberger
Na het voetballen was de dag nog niet afgelopen. Een rondleiding door het voetbalstadion en vervolgens met elkaar nog lekker patatjes eten. Want van voetballen krijg je honger! 

Mehmet 17 jaar, “trainen bij FC Emmen is een droom die uitkomt; dankjulliewel!”
Arthur 9 jaar, “het is zo fijn om wat leuks te doen buiten de opvang.”
Stephanie, 12 jaar, “wat geweldig dat ik dit met mijn zusjes heb mogen meemaken.”

Voordat de kinderen weer de bus instapten kregen zij nog een goodybag mee. In die goodybag zaten onder andere kaartjes voor de eerst komende thuiswedstrijd. Wij willen alle voetbalclubs bedanken voor het mogelijk maken van deze prachtige dag. Jupiler League, CM Payments, bedankt voor dit mooie initiatief en organisatie. En uiteraard alle selectiespelers: jullie hebben een grote indruk bij deze kinderen achtergelaten.

 

« terug